Chata Úvaly

Strážné 152, Strážné ( Zobrazit mapu)

Poloha

Chata Úvaly se nachází ve Strážném, nad Vrchlabím, v Krkonoších.

Z terasy je krásný výhled na protější horu - Žalý. Situována je mezi stromy, od nejbližší chaty oddělena a tak trošku schována, což umožňuje v létě zábavu u chaty (táborák, gril) aniž byste rušili sousedy.

 

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Možnost pronájmu také celé chaty.

Ubytování bez účasti správce


Kapacita chaty 25 (30) lůžek

Nabízíme ubytování v

- pětilůžkových apartmánech
- ve čtyřlůžkových pokojích
- a třílůžkových pokojích

Na každém pokoji (apartmánu) je vlastní sociální zařízení a lednička.

1. patro
- 3x apartmán pro 5 osob (3 + 2)

2. patro
- 1x pokoj pro 4 osoby s vlastní kuchyňkou a malou jídelnou,
- 1x pokoj pro 3 osoby s vlastní kuchyňkou,
- 1x pokoj pro 3 osoby,
- 1x apartmán pro 5 osob (3 + 2) s vlastní kuchyňkou a malou jídelnou (tento apartmán Vám můžeme nabídnout v případě vážného zájmu a pokud budou obsazeny ostatní pokoje)

Do vybraných pokojů, ve kterých to umožňuje dostatek prostoru, můžeme zajistit i přistýlku.

Chata dále nabízí:

Možnost vaření ve vybavené společné kuchyni (k dispozici tři čtyřplotýnkové sporáky s troubou, mikrovlnka, veškeré nádobí, příbory, prkénka, hrnce, pánve, pekáčky, rychlovarná konvice, toustovače atd.), na kterou navazuje jídelna s televizí (lze využívat i jako dětskou hernu).

K dispozici je také velký společný mrazák. Vše umístěno v prvním patře chaty.

O Vaše pohodlí se bude starat správce, který bydlí několik metrů od objektu v druhé chatě, kde je možno popřípadě domluvit i velmi kvalitní stravování.

Prostorná terasa v letních měsících umožňuje jíst a relaxovat venku na sluníčku a k tomuto účelu máme k dispozici stoly i lehátka.

DALŠÍ MOŽNOSTI:

Ve spodní části chaty se nachází společenská místnost s kulečníkem, stolním fotbalem a výčepním pultem.

Dá se domluvit zapůjčení pípy a zajistit i sud, pokud si jej nebudete chtít zařídit vlastními silami (značku a velikost sudu je potřeba domluvit minimálně týden dopředu; ve Vrchlabí se nachází malý pivovar, je tedy možné zajistit i neobvyklou značku piva).

Stoly ve společenské místnosti vybízejí ke hraní společenských her a celá místnost je dost velká i pro různé hry s dětmi, aby se nenudily ani v případě špatného počasí.

V chodbě se dále nachází stůl pro stolní tenis a společné toalety, není tedy nutné odbíhat na WC do pokojů. Společenská místnost je situována tak, aby zábava nerušila ostatní rekreanty v prvním patře.

V celém objektu je wifi zdarma (heslo k dispozici na nástěnce v prvním patře).

U chaty se nachází ohniště pro táborák a po domluvě lze zapůjčit i gril. Dřevo je vždy k dispozici.

PRO DĚTI:

Pro děti je před chatou pískoviště a klouzačka s houpačkou. Kola pro nás také nejsou překážkou, lze je nechat v chodbě u hlavního vchodu, v případě vícero skupin uzamknout v samostatné místnosti.

Aktivity

MOŽNÉ AKTIVITY:

Ve spodní části chaty se nachází společenská místnost s kulečníkem a stolním fotbalem. Stoly ve společenské místnosti vybízejí ke hraní společenských her a celá místnost je dost velká i pro různé hry s dětmi, aby se nenudily ani v případě špatného počasí. V chodbě u vchodu se dále nachází stůl na stolní tenis a venku je pro děti připravená kloužačka, koupačky a píškoviště. Vedle chaty je udělané sezení pro táborák a lze zapůjčit i gril.

Lyžování ve Strážném
Nejbližší vlek (POMA cca 200 m od chaty) je vhodný pro děti a méně náročné lyžaře a lze k němu sjíždět na lyžích. Další vleky, včetně dětské školičky, se nacházejí ve Strážném (cca 800 m) a v nejbližším větším areálu, v Herlíkovicích (cca 3 km).


http://www.strazne.eu/skiareal/, https://www.herlikovice.cz/

Doprava

Jak se k nám dostanete?

Jedete-li od Vrchlabí, budete stoupat klikatou cestou směrem ke Strážnému. Jakmile minete zastávku Vrchlabí, Hořejší Herlíkovice cesta se ztrácí v lese, kde se prudce stáčí doprava, odbočíte z hlavní silnice a dáte se doleva. U odbočky uvidíte ceduli Krkonošský národní park. Cestou pokračujete až k Evangelickému kostelu.  

Jedete-li druhou stranou z Dolního Dvora, projedete celým Stážným (cesta od Obecního Úřadu ve Strážném je pro auta neprůjezdná). Za cedulí oznamující konec Strážného pokračujete silnicí směr Vrchlabí. Jakmile narazíte na ceduli Krkonošský národní park, kde se hlavní cesta prudce stáčí doleva, odbočíte vpravo. Cestou pokračujete až k Evangelickému kostelu.

Za kostelíkem zabočíte doprava, na konci vyasfaltované cesty uvidíte po levé straně cestu k Pensionu U Kostela, jakmile minete Penzion, vyštěrkováná cesta vedoucí vlevo, mířící do kopce mezi stromy, Vás zavede k Chatě Úvaly.