PENZION SVĚT

Sobotín 73, SOBOTÍN ( Zobrazit mapu)

Poloha

Penzion Svět v srdci Jeseníků se nachází v obci Sobotín sevřené mezi kopci údolí Klepáčovského potoka, 14 kilometrů od Šumperka, v blízkosti silnice I/11.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Ubytování v soukromí samostatného rodinného penzionu.

Náš penzion Vám může nabídnout pohodlné ubytování v prostorných pokojích s celkovou kapacitou 20 lůžek.

K dispozici pokoje po 2 až 4 lůžcích s vlastním WC, sprchou či vanou, možnost využití kuchyňky – prostory designem inspirovány exotickými cestami a zeměmi.

V prvním podlaží penzionu se vstupem od příjezdové cesty je k dispozici

- prostorný pokoj „Evropa" pro 2-4 osoby (1 x dvoulůžko + 1x rozkládací gauč), vybavený kuchyňskou linkou s lednicí, 4-plotýnkovým elektrickým sporákem, a s vlastním sociálním zařízením (WC + široký sprchovací kout) – vhodný i pro imobilní osoby,

- červený dvoupokojový apartmán „Asie" pro 2-3 osoby (1 x dvoulůžko + 1x rozkládací gauč), rovněž vybavený kuchyňskou linkou s lednicí, 4-plotýnkovým elektrickým sporákem, a vlastním sociálním zařízením (WC + sprchovací kout).

V druhém podlaží penzion nabízí tři pokoje:

- žlutý pokoj „Afrika" vyhlížející z výše patra do údolí nabízí k ubytování 4 plnohodnotná lůžka, obývací kout s gaučem a kuchyňský kout s 2-plotýnkovým elektrickým vařičem, lednicí a rohovou jídelní sestavou a samostatnou a velmi prostornou koupelnou s vanou.

- dalším pokojem navozujícím atmosféru deštného pralesa je zelená „Jižní Amerika" se 3 lůžky a obývací částí s křesílky a přímým výhledem na přilehlý zelený kopec s lemem lesního porostu končící na nebeském horizontu.

- třetím pokojem v našem penzionu je „Severní Amerika" v živých indiánských modro-oranžových barvách se 3 lůžky a rozkládacím gaučem (přistýlka pro 1 osobu), jehož předností je výhled na okolní kopce a sportovní a dětské hřiště na přilehlé zahradě. 

Všechny pokoje jsou vybaveny:
lednicí a rychlovarnou konvicí, na požádání mohou být vybaveny TV s připojením na satelit.

Interiér penzionu je dále vybaven:

- saunou s barem
- společenskou místností s krbem
- TV se satelitem

Max. kapacita pevných lůžek - 16.

STRAVOVÁNÍ:

Penzion dále nabízí individuální formu stravování
ve vlastních kuchyňkách, které jsou za poplatek k dispozici ve třech z pěti pokojů s následujícím vybavením:

- kuchyňka vybavená elektrickým vařičem
- lednice
- rychlovarná konvice
- základní vybavení kuchyňky
- anebo pronájem plně vybavené společné kuchyňky s elektrickým vařičem, lednicí s mražákem, mikrovlnnou troubou a myčkou nádobí.

Stravování je možné také v blízkých restauračních zařízeních (rybářská bašta v Rudolticích – 1,5 km, restaurace Koliba – 2 km, restaurace hotelu Dolte – 3 km, restaurace Na Skřítku – 7 km).

DÁLE K DISPOZICI:


V exteriéru:

- parkování v objektu zdarma
- vyhřívaný bazén
- venkovní ohniště
- okrasná zahrada s rybníčky
- venkovní posezení u grilu
- dětské hřiště s klouzačkou a prolézačkami
- zatravněné sportovní hřiště

Pro spojení se světem máte k dispozici WiFi připojení v celém objektu penzionu (heslo na vyžádání).

Děti uvítají také blízkost pasoucích se oveček v zahradě penzionu.

Parkování zdarma v uzavřeném areálu objektu.

Kouření v interiéru penzionu je zakázáno, pro kuřáky je vyhrazeno místo vedle venkovního přístřešku.

Aktivity

MOŽNOSTI V PENZIONU:

- Venkovní bazén s vyhříváním

- Zatravněné hřiště

- Dětské hřiště s klouzačkou

- Sauna

- Kryté posezení s grilem

- Venkovní ohniště

V OKOLÍ:

Dovolená v Jeseníkách a okolí obce Sobotín:

Obec Sobotín leží nedaleko známých lázní Velké Losiny. Je obklopena hlubokými jehličnatými lesy Hrubého Jeseníku a horskými loukami.

Pro Vaše výlety jsou zde zajímavá místa, která stojí za to navštívit, například dřevěný kostel v Maršíkově, Velké Losiny – lázně, zámek proslulý čarodějnickými procesy v 17. století, unikátní ruční papírna s muzeem papíru, hrad Sovinec. Nedaleko je i známá přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně s možností exkurze.

Místo je ideálním výchozím bodem pro turistické výlety po vrcholech Jeseníků, mj. na Skřítku (7 km) je začátek hlavní hřebenové túry – Ztracené kameny, Jelení studánka, Petrovy kameny, Praděd, Červenohorské sedlo, Šerák (lanovka). Přes Skřítek prochází také řada horských cyklostezek.

Milovníci sběru hub a borůvek se ve zdejších lesích budou cítit jako v ráji. Jako cíl výletu můžete využít horní nádrž přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně s krásným výhledem na celý hřeben Jeseníku, na kterou se dostanete i pomocí šestisedačkové lanovky z Koutů nad Desnou, bobovou dráhu v Petříkově, horské minikáry v Ramzové.
Pro milovníky adrenalinu jsou v blízkosti cvičné horolezecké skály na Rabštejně.

Koupání mimo vlastní areál penzionu je možné v nově zrekonstruovaném areálu termálního bazénu ve Velkých Losinách (8 km), v přírodním koupališti Na krásném (9 km), v krytém bazénu a v letním koupališti v Šumperku (14 km).

Milovníci lyžování mají k dispozici svahy v těchto místech: Hraběšice (5 km), Klepáčov (5 km, 3 vleky, loučka pro začátečníky a červená sjezdovka s nočním osvětlením-500 m), Vernířovice (7 km), lyžařský areál v Koutech nad Desnou (15 km) s šestisedačkovou lanovkou, Přemyslov (14 km), Červenohorské sedlo (24 km), Petříkov (33 km).
Ze Skřítku vychází řada značených a průmyslově upravovaných běžeckých tras různé obtížnosti, zahrnující celé Jeseníky. 

Doprava

Vlastním vozidlem - parkování zdarma v objektu.

Autobusem - zastávka Sobotín, u kostela (cca 800 m)