Koliba u staré věže

Staré město 227, Bruntál ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 794 Kč

+420 554 725 134
+420 792 302 787, +420 725 328 293
Poslat dotaz
www.kolibastaremesto.wz.cz

Jeseníky Wellness Ubytování na horách Ubytování pro rodiny s dětmi

Poloha

Rekreační středisko ve Starém Městě u Bruntálu, které je na křižovatce cest do Jeseníků - směr Karlova Studánka (14km) a směr Malá Morávka (8,5km), Karlov (9km), Praděd (16km), Bruntál (2,5km), nadmořská výška 560mnm.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Přímo z pokojů hotelu je výhled na Praděd a Velký kotel.

Ubytování:

Dvoulůžkové a třílůžkové pokoje
- všechny vybavené:

- sociálním zařízením (WC, umyvadlo, sprchový kout)
- s možností až 3 přistýlek

Celková kapacita 50 – 60 osob.

Pro dlouhodobější pobyty je k dispozici kuchyňka.

DALŠÍ MOŽNOSTI:

- U objektu je velké oplocené asfaltové parkoviště
- Oplocený areál s venkovním posezením
- Venkovní terasa
- Tělocvična, herna (stolní tenis, atd.)
- Dětský koutek (pro malé i pro větší děti)
- Stálá hudební produkce (živá nebo reprodukovaná)
- Kamerový systém s archivací pro vyšší bezpečnost (monitorování parkoviště, restaurace, chodeb)
- Nově i sauna, vířivá vana, víceúčelové hřiště

STRAVOVÁNÍ:

Restaurace:

- kapacita cca 100 osob, 2 oddělení - kuřácké X nekuřácké
- v letě posezení na venkovní terase
- možnost rozdělení až na 4 menší samostatné sály
- denní menu, penze, minutky, speciality

Stravování:
Příležitostné - výběr z velké nabídky minutek a specialit.
Možnost předplacení snídaní, polopenzí
(snídaně + večeře) či plné penze (snídaně + oběd + večeře).

ORGANIZUJEME:

Akce, svatby

Svatby, narozeniny, školení, srazy, kurzy atp.

Našim krédem je spokojený host, který se k nám rád vrací a rád nás doporučí svým nejlepším známým. Přístup k našim hostům máme jako ke svým nejbližším rodinným příslušníkům. Vždy se snažíme, aby se u nás cítili jako doma.

Nabízíme ideální stylové prostory. Rádi vyhovíme různým přáním zákazníka. K dispozici je živá hudba s profesionální zvukovou a světelnou technikou, taneční parket, pěkné, čisté pokoje s WC a sprchou, finská sauna s vířivou vanou, dětský koutek.  

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Okolí Koliby

VZDÁLENOSTI:

K atraktivním místům (vzdušné / po cestě)

Praděd ... 16 / 19 km
Karlova Studánka ... 11 / 15 km
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně ... 20 /61 km
Slezská Harta ... 7 / 20 km
Zámek Bruntál ... 3 / 4 km
Uhlířský vrch ... 4 / 6 km
Hrad Sovinec ... 23 / 34 km

Wellness centrum Bruntál není zcela klasický plavecký areál. V bazénech narazíte na zajímavost v podobě slané vody. Slaná voda je v bazénech použita především díky jejich antiseptickým účinkům. Bazénová voda nezpůsobuje pálení očí a plavec má příjemný a lehký pocit.

Zámek Velké Losiny

Složitý zámecký komplex s parkem v širokém údolí opodál obce. Území okolo Losin dlouho patřilo královské komoře, ale bylo stále zastavováno. Zástavní držitelé zde postavili tvrz, která se připomíná ještě roku 1577. Jejím pozůstatkem je silná zaoblená zeď a gotický portál branky ve východním křídle. Zámku se naštěstí nedotkly výraznější pozdější úpravy a dávno vyprchala i atmosféra masových čarodějnických procesů z let 1678 až 1692. Inkviziční tribunál Františka Bobliga z Edelstadtu jen v Losinách 56 upálil. V nedalekém Šumperku byla frekvence čarodějnic pravděpodobně nižší, neboť tam bylo zažehnuto „jen" 30 hranic.

Ruční papírna – Velké Losiny

Jedna z nejstarších dosud pracujících evropských manufaktur na výrobu papíru byla založena ve Velkých Losinách v 16. století. V roce 1987 zde bylo zřízeno specializované muzeum papírenské výroby, které je jediné v České republice. Prohlídkový okruh po rekonstrukci prochází nejatraktivnějšími částmi objektu včetně stěžejních pracovišť výroby ručního papíru.

Arboretum

květinový ráj nedaleko přehrady Slezská Harta. Najdete zde plno překrásných i cizokrajných rostlin ve velkých sklenících.

Zlatorudné Mlýny

Naučná stezka Vás zavede až k místu, kde do náhonu vtéká voda i k místu, kde voda teče „do kopce". Zdejší exponáty představují historickou úpravu zlaté rudy drcením a mletím. V horním stavení je instalovaná stoupa na drcení rudy, ve spodním pak mlýn. Ve Zlatohorských rudách je většina zlata vázána na pyrit.

Lázně Jeseník

V lázních se léčí choroby dýchacího ústrojí, srdečně cévní, štítné žlázy, pohybové, duševní, ženské i kožní. Pacienti mohou využívat značených okruhů pro pěší a cyklisty, pravidelně se pořádají vycházky do okolí lázní s průvodcem (Žofiin pramen 0,4 km, Pražský pramen 0,7 km, Bezručův pramen 1,3 km, rozcestí pod Rumunským pramenem 1,7 km, Rumunský pramen 2,4 km, rozcestí nad Rumunským pramenem 2,5 km, Jižní svah, horní okraj 3,2 km, Jeseník, lázně 3,5 km).

Vrbno pod Pradědem

Vrbno pod Pradědem, se nachází na soutoku řeky Bílé, Střední a Černé Opavy. K Vrbnu se postupem času připojily osady Mnichov, Železná, Bílý Potok, Vidly a Ludvíkov. Ve středověku se zde těžilo zlato, stříbro a železná ruda. V blízkém okolí pracovaly hutě a malé sklárny. K zajímavostem města patří kostel sv. Michala, který má oltář na západní straně a zámek ze 17. století. Historický hodnotný je také areál hřbitova. Nedaleko města se nacházejí pozůstatky důlních děl. U Vidly stojí dřevěný kostelík, v Mnichově se nachází novogotický kostel. U Vrbna pod Pradědem je krásná příroda, lyžařské vleky, upravené běžecké tratě, cyklistické stezky, koupaliště, sauna, tenisové kurty.

Mladečské jeskyně

Jeskyně se ojedinělým krasovým vývojem. V Dómu mrtvých byl nalezen osekaný křemenný valoun starý půl miliónu let. Na stejném místě bylo nalezeno bydliště kromaňonského člověka. Ve stejné jeskyni byly objeveny i stopy nejstarších evropských nástěnných maleb.

Městské – hornické muzeum ve Zlatých Horách

Vlastivědné muzeum se specializací na hornictví se nachází ve středu města, ve více jak 300 let staré barokní budově. Stálou expozici tvoří přehlídka středověkého a současného hornictví, region Zlatohorska na fotografiích a pohlednicích, ukázka štoly středověké i současné a dále je expozice věnována čarodějnickým procesům s ukázkou mučírny. Specifikem muzea je sbírka týkající se rýžování zlata s unikátní ukázkou rýžování v podání pravého zlatokopa.


Tip

Cca 400m od Koliby můžete navštívit jedinečný RC park, kde najdete několik dráh na dálkově řízené modely aut s půjčovnou, airsoft střelnici, atd. Na tomto místě se skvěle zabaví jak děti tak i dospělí. Podrobně na stránkách www.rc-park.cz