chata ÚVALY

Strážné 152, Strážné (nad Vrchlabím) ( Zobrazit mapu)

Poloha

Chata ÚVALY se nachází v malé obci Strážné, na kopci nad Vrchlabím, cca 200 m od nebližší chaty a je tak trochu schovaná mezi stromy, ale zároveň nabízí krásný výhled na údolí a protější horu. Přímo z terasy jsou vidět sjezdovky Skiareálu Bubákov, kam se v zimě dá vyrazit lyžovat (Skibusem nebo autem), když vás omrzí lyžování přímo ve Strážném a v létě se můžete nechat lanovkou vyvézt na rozhlednu Žalý. Na Žalý se dá vyrazit i přímo z chaty pěšky, ale výlet už je to poněkud náročný nebo můžete sjet do Vrchlabí a vyrazit pěšky tam i zpět nebo na jednu z cest využít již zmiňovanou lanovku. Pěšky či na kole se dá přímo z chaty vyrazit na spoustu zajímavých, kratších i delších túr, ti zdatnější se mohou vydat třeba i na Snežku. Pokud disponujete autem, dá se vydat na bezpočet výletu a míst! Například za půlhodinku jste na Benecku či v Jánských lázních, kde můžete navštívit Stezku korunami stromů nebo se vydat na Černou horu. Nejvíce možnosti ale nabízí asi Špindlerův mlýn, vzdálený cca 25 minut autem. Nejen, že je to krásné město, ale dá se odtud vyrazit na mnoho známých i méně známých tras. Ať už vyrazíte k prameni Labe nebo třeba přes polskou stranu na Sněžku, všude kolem vás bude krásná příroda a nádherné výhledy, protože Krkonoše jsou zkrátka krásné ať už navštívíte jakoukoliv jejich čast!

Popis

Kapacita chaty 25 (30) lůžek

Nabízíme ubytování v pětilůžkových apartmánech, ve čtyřlůžkovém pokoji a třílůžkových pokojích. Na každém pokoji (apartmánu) je vlastní sociální zařízení a lednička.

1. patro
- 3x apartmán pro 5 osob (3 + 2)

2. patro
- 1x pokoj pro 4 osoby s vlastní kuchyňkou a malou jídelnou,
- 1x pokoj pro 3 osoby s vlastní kuchyňkou,
- 1x pokoj pro 3 osoby,
- 1x apartmán pro 5 osob (3 + 2) s vlastní kuchyňkou a malou jídelnou - tento apartmán Vám můžeme nabídnout v případě vážného zájmu a pokud budou obsazeny ostatní pokoje.
Do vybraných pokojů, ve kterých to umožňuje dostatek prostoru, můžeme zajistit i přistýlku.

Chata dále nabízí:

Možnost vaření ve vybavené společné kuchyni (k dispozici tři čtyřplotýnkové sporáky s troubou, mikrovlnka, veškeré nádobí, příbory, prkénka, hrnce, pánve, pekáčky, rychlovarná konvice, toustovače atd.), na kterou navazuje jídelna s televizí (lze využívat i jako dětskou hernu). K dispozici je také velký společný mrazák. Vše umístěno v prvním patře chaty.

O Vaše pohodlí se bude starat správce, který bydlí několik metrů od objektu v druhé chatě, kde je možno popřípadě domluvit i velmi kvalitní stravování.

Prostorná terasa v letních měsících umožňuje jíst a relaxovat venku na sluníčku a k tomuto účelu máme k dispozici stoly i lehátka.

Ve spodní části chaty se nachází společenská místnost s kulečníkem, stolním fotbalem a výčepním pultem. Dá se domluvit zapůjčení pípy a zajistit i sud, pokud si jej nebudete chtít zařídit vlastními silami (značku a velikost sudu je potřeba domluvit minimálně týden dopředu; ve Vrchlabí se nachází malý pivovar, je tedy možné zajistit i neobvyklou značku piva). Stoly ve společenské místnosti vybízejí ke hraní společenských her a celá místnost je dost velká i pro různé hry s dětmi, aby se nenudily ani v případě špatného počasí. V chodbě se dále nachází stůl pro stolní tenis a společné toalety, není tedy nutné odbíhat na WC do pokojů. Společenská místnost je situována tak, aby zábava nerušila ostatní rekreanty v prvním patře.

V celém objektu je wifi zdarma (heslo k dispozici na nástěnce v prvním patře).

U chaty se nachází ohniště pro táborák a po domluvě lze zapůjčit i gril. Dřevo je vždy k dispozici. Pro děti je před chatou pískoviště a klouzačka s houpačkou. Kola pro nás také nejsou překážkou, lze je nechat v chodbě u hlavního vchodu, v případě vícero skupin uzamknout v samostatné místnosti.

Lyžování ve Strážném
Nejbližší vlek (POMA cca 200 m od chaty) je vhodný pro děti a méně náročné lyžaře a lze k němu sjíždět na lyžích. Další vleky, včetně dětské školičky, se nacházejí ve Strážném (cca 800 m) a v nejbližším větším areálu, v Herlíkovicích (cca 3 km).
http://www.strazne.eu/skiareal/, https://www.herlikovice.cz/

Příjezd / check in: mezi 14-16h (v případě sněhové nadílky odzov zavazadel z parkoviště na chatu)
Odjezd / check out: nejpozději v 9h předání pokoje (mezi 9-10h odvoz zavazadel zpět k vozu)  

Parkování:
Parkovat u chaty lze pouze v letních měsících, kapacita cca 5 automobilů. Parkování v zimních měsících je možné za poplatek na centrálním parkovišti ve Strážném nebo zdarma cca 250 m pod chatou na parkovišti u příjezdové cesty, pokud je volné místo.

V zimních měsících zajišťuje odvoz zavazadel při příjezdu a odjezdu správce objektu skútrem se saněmi. Tento odvoz je zahrnut v ceně za ubytování