Krumlovská pohádka

Široká 74, Český Kumlov ( Zobrazit mapu)

Poloha

Dům hotelu Krumlovská pohádka se nachází v samém centru Českého Krumlova.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Příběh dávné historie

Dům hotelu Krumlovská pohádka je v samém srdci unikátního historického jádra Českého Krumlova.

Stavba je původně gotická, z přelomu 15. a 16. století, později opakovaně upravovaná. Její dnešní průčelí je klasicistní z poč. 19. století. V medailonu uprostřed fasády je namalován obraz znázorňující uctívání hostie sv. Václavem a dalším světcem.

V přízemí domu se zachovala renesanční síň s hřebínkovými klenbami a malovanými erby Viléma a Petra Voka z Rožmberka z roku 1594 a později domalovanými erby Schwarzenberků a Eggenberků.

Při opravě domu v roce 1993 byla v podlaze vstupní síně objevena unikátní dlažba z hovězích kostí, jejíž část je odhalena ve vstupní hale hotelu a část vystavena v Okresním vlastivědném muzeu. V letech 1720 – 1725 žil v tomto domě Jan František Antonín Tschernischen, právník a městský písař, který proslul neústupným bojem za městská práva proti světské i církevní vrchnosti. (Zdroj: Archeologický výzkum domu čp. 74 v Široké ulici)

Nabízíme pokoje:

DĚVĚT STYLOVÝCH POKOJŮ PODLE VAŠEHO GUSTA 


201
jednolůžkový deluxe

- Vybavení
- Nekuřáci
- Minibar
- Set na přípravu čaje a kávy
- Trezor
- Vlastní koupelna
- Sprcha
- Vysoušeč vlasů
- Luxusní kosmetika (sprchový gel, šampón, krém na tělo, tuhé mýdlo)
- Televize s plochou obrazovkou
- Tematické televizní kanály
- Wi-Fi připojení k internetu
- Lodžie 

202
apartmá deluxe
1x Postel velikosti king size (180 x 200 cm) 
1 x Rozkládací dvoulůžko (160 x 200 cm) 

301
dvoulůžkový deluxe
1x Postel velikosti king size (180 x 200 cm)

302
dvoulůžkový deluxe s přistýlkou

303
dvoulůžkový deluxe s dvěma přistýlkami

401
dvoulůžkový deluxe s dvěma přistýlkami

501
dvoulůžkový deluxe

502
dvoulůžkový deluxe

503
dvoulůžkový deluxe

STRAVOVÁNÍ.

Tradiční česká kuchyně s láskou 

S láskou, s úctou k surovinám a s chutí připravujeme pokrmy nejen pro naše hotelové hosty. Ochutnejte třeba poctivé burgery z čerstvých surovin. Mezi oblíbence patří naše sladké a slané vafle tradičních i netradičních chutí a kombinací. 


jídelní lístek
nápojový lístek

Skvělá káva a dezerty
Nejlepší sport je káva a dort! Dopřejte si, zasloužíte si to. Výběrová káva v kombinaci s našimi zákusky od naší cukrářky je ta správná kombinace právě pro Vás.

Útulné prostředí

Tip: navštivte náš původní středověký dvůr. Nachází v restauraci Krumlovská pohádka. Nazýváme jej také zelenou oázou klidu, protože se nachází zcela mimo rušné krumlovské ulice. Pěstujeme zde bylinky, které přidáváme do našich pokrmů

ORGANIZUJEME:


Pro Váš firemní, slavnostní či svatební den nabízíme v prostorách hotelu Krumlovská pohádka:

Unikátní historické prostory uvnitř restaurace – kapacita 20 osob
Romantické prostory posezení na dvoře restaurace – kapacita 20 osob
Devět designových pokojů hotelu Krumlovská pohádka – kapacita 24 osob
Třináct designových pokojů hotelu Vltavská pohádka – kapacita 38 osob

Catteringové služby dle domluvy – coffeebreak či celodenní servis dle Vašeho přání


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2021:

příma rezervace, kliknutím na odkaz

REZERVACE

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Turistické zajímavosti ve městě Český Krumlov

Zapsání Českého Krumlova na Seznam přírodního a kulturního dědictví UNESCO bylo bezesporu zlomovým okamžikem v novodobé historii města. Sám akt zapsání města na seznam byl významným signálem celému kulturnímu světu o tom, že na jihu Čech se nachází cosi unikátního. Město, kdysi sídlo šlechtických rodů Rožmberků, Eggenberků i Schwarzenberků, se ovšem v té době již dostávalo do povědomí turistické veřejnosti především návštěvou španělské princezny Kristiny a následníka britského trůnu, prince Charlese. Po roce 1992 byla ve vedení města přijata filosofie hovořící o vybudování kulturně kongresového centra a tím vlastně byla potvrzena základní orientace města na turistický ruch.

Dnešní město Český Krumlov vítá rok co rok kolem jednoho miliónu návštěvníků, kterým nabízí více než 400 kulturních pořadů ročně. Kromě dnes již uznávaných hudebních festivalů nabízí dále například Egon Schiele Art Centrum, aktivity Agentury českého keramického designu, unikátní zámecké divadlo a v neposlední řadě i neobyčejně zajímavou městskou zástavbu, kde každý ze stovek jednotlivých domů dýchá svou bohatou historií. Sociologické průzkumy potvrzují, že návštěvník se do města opakovaně vrací, protože není možné při jedné návštěvě absorbovat vše, co v oblasti historie i kultury město nabízí. Součástí dnešního věhlasu Českého Krumlova jsou zcela jistě i návštěvy představitelů evropských královských rodů či řada mezinárodních kongresů a seminářů.

Město se neuzavírá samo do sebe a své slavné minulosti. Dnešek ve městě představuje např. Centrum pro atlantickou spolupráci a řada dalších aktivit směřujících do světa. Tam míří i Český Krumlov, který doslova den ze dne zlepšuje služby turistům tak, aby v klidu mohli vychutnat neopakovatelnou atmosféru města, ve kterém se dnes dokonale doplňuje historie se současností.