Hotel DANUBIA GATE****

Dunajská 26, Bratislava ( Zobrazit mapu)

Poloha

Moderně zařízený Business Hotel DANUBIA GATE**** je situovaný ve Starém městě Bratislavy, v bezprostřední blízkosti historického centra (5 minut peší chůze), v Dunajské ulici.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Moderně zařízený Business Hotel DANUBIA GATE**** j
e situovaný ve Starém městě Bratislavy, v bezprostřední blízkosti historického centra (5 minut peší chůze), v Dunajské ulici.

Hotel je orientovaný na poskytování komplexního balíku služeb pro business a obchodní klientelu.

Moderní a elegantní interiér pokojů se zajímavě zvolenou kombinací barev, nábytku a doplňků Vás zaujme už na první pohled. 

Ubytovací kapacita hotelu je 29 pokojů, které nabízí kapacitu 53 lůžek, přičemž disponujeme jednolůžkovými, dvojlůžkovými, jako i DE LUXE pokoji.

Jeden z pokojů je kompletně zařízen pro komfort a pohodlí imobilních hostí.

Nedávno jsme otevřely 4 nové pokoje, abychom nabídly různorodý výběr pokojů, a to dva pokoje Economy kategorie a dva třílůžkové pokoje.

* 5 jednolůžkových pokojů STANDARD
* 2 jednolůžkové pokoje ECONOMY
* 10 dvoulůžkových pokojů STANDARD
* 5 dvojlůžkové pokoje STANDARD - oddělené postele
* 4 dvoulůžkové pokoje DE LUXE s možností přistýlky
* 1 dvoulůžkový pokoj DE LUXE pro imobilního hosta s možností přistýlky
* 2 rodinné pokoje pro 3 osoby

Všechny pokoje jsou klimatizované, nekuřácké a s výbavou špičkových IT - všechny pokoje mají LCD TV, PC s CD, DVD, MP3 a USB, Wi-fi internet.

Pro Vaši bezpečnost jsou vybavené požárním hlásičem. Dále je v každém pokoji minibar, trezor, fén, rádio, telefon s přímou volbou a kartový bezpečnostní systém.

De Luxe pokoje mají hydromasážní vanu pro 2 osoby.

Možnost přidání dětské postýlky na Váš pokoj je pro nás samozřejmostí. V případě potřeby pro vás vytvoříme rodinné pokoje.

STRAVOVÁNÍ:
Součástí hotelové haly je moderní STREET COFFEE & RESTAURANT, s kapacitou pro 40 - 50 hostů.
* klimatizované prostředí
* jídla mezinárodní a slovenské kuchyně, nabídka tuzemských i zahraničních vín
* je možné vytvořit nerušenou, uzavřenou společnost pro 20 hostů
* Wifi připojení na internet a parkování zdarma

KONFERENČNÍ SLUŽBY:
V hotelu jsou dvě konferenční místnosti, separované od ubytovací části, vhodné pro uskutečnění menších prezentací, školení, porad apod.

Kapacita místností je 15 a 30 míst. Součástí je balkón s výhledem na Bratislavský hrad a Staré město, kde jsou vyhrazené prostory pro kuřáky.

Samozřejmostí je komfortní vybavení, klimatizace, Wi-fi internetové připojení, vybavení audiovizuální technikou, technické zázemí (PC, fax, kopírka, flip-chart ...) a variabilita usazení účastníků.

Nabízíme občerstvení a stravování účastníků po dobu akce.
Pomůžeme s organizací akce, zprostředkujeme administrativní, asistenční č tlumočnické služby.

SLUŽBY:
- Bezplatné parkování na parkovišti za hotelem, které je monitorované kamerovým systémem.
- Úschovna batohů
- Zprostředkování kulturní akce
- Zprostředkování wellness služeb
- Zprostředkování taxi
- Wi-fi připojení v celém hotelu - zdarma
- Čištění a praní prádla
- Žehlička a žehlící prkno
- Zprostředkování osobního automobilu
- Turistický informační servis
- Zprostředkování koupě vstupenek, letenek apod.
- Tuzemský i zahraniční denní tisk gratis
- Čistič bot na recepci

Pro hotelové hosty poskytujeme naše fitness centrum, které se nachází na přízemí.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2020:

kliknutím na odkaz



Doprava

GPS souřadnice:
48°8´41,828´´N 17°7´0,139´´E

Tip

Academia Istropolitana
Stredoveká univerzita založená v roku 1465 uhorským panovníkom Matejom Korvínom je dnes národnou kultúrnou pamiatkou. Po jeho smrti v roku 1490 zanikla. Dnes reprezentuje tradície bratislavského univerzitného školstva, sídli v nej Vysoká škola múzických umení.

Brammerova kúria
Vzniku šľachtických palácov predchádzala výstavba historických renesančných budov, ako Brammerova kúria. Nachádza sa na Žižkovej ulici, v časti nazývanej Zuckermandel. Kúria patrila hradnému dôstojníkovi Brammerovi, ktorý sa spomína v roku 1620 v súvislosti s prístavbou dvoch polvalcových rizalitov a úpravou nového portálu. Dnes je v budove múzeum kultúry Maďarov na Slovensku.


Bratislavský hrad je už dlhé stáročia neodmysliteľnou súčasťou panorámy hlavného mesta. Viaže sa k nemu i prvá písomná zmienka o Bratislave z roku 907. Palác s centrálnym dvorom a 4 nárožnými vežičkami bol postavený za čias panovania uhorského kráľa Žigmunda Luxemburského v 15. storočí. Ničivý požiar v máji 1811 zničil nielen palác a jeho prístavby, ale i veľkú časť Podhradia. Dnes slúži štátnej reprezentácii a Slovenskému národnému múzeu, s cennými archeologickými, historickými a umeleckými zbierkami. Návštevníci Bratislavy tu môžu pobudnúť na miestach, kde kráčala história, obdivovať architektúru hradu a pokochať sa nádherným výhľadom či už z okolitých terás, alebo Korunnej veže. Hrad je národnou kultúrnou pamiatkou.

Colegium Emericanum je seminár svetského kňazstva ostrihomskej arcidiecézy. Tento bohoslovecký seminár navštevovali viacerí slovenskí národní činitelia ako napríklad Ján Hollý, Ján Palárik a pod.

Devínsky hrad
Ruiny starobylého Devína sa týčia nad sútokom Dunaja a Moravy. Strážnu pevnosť slovanského kniežaťa Rastislava Dowinu spomínajú letopisy už v 9. storočí. Už v 13. storočí stál na vrchole skalného brala objekt s obytnou vežou, ktorý bol základom neskoršieho hradu. Hrad v roku 1809 vyhodili do povetria napoleónske vojská. Od roku 1965 prebieha v hradnom areáli archeologický prieskum a čiastočná rekonštrukcia hradných zrúcanín pod záštitou mestského múzea v Bratislave. Hrad je národnou kultúrnou pamiatkou.


Dóm sv. Martina - trojloďový kostol s niekoľkými kaplnkami je najvýznamnejšou sakrálnou stavbou mesta. V priebehu rokov 1563-1830 bol korunovačným chrámom uhorských kráľov. Korunovali tu 11 uhorských kráľov (vrátane Márie Terézie) a 8 kráľovských manželiek. Kostol v duchu gotiky postavili v 14.-15. storočí na mieste staršieho Kostola sv. Salvatora. Pamiatkou na bratislavské korunovácie je pozlátený monument uhorskej koruny na vrchole veže kostola z roku 1833. V kryptách Dómu sv. Martina sú pochovaní mnohí cirkevní a svetskí hodnostári krajiny. Kostol je národnou kultúrnou pamiatkou.

Fontána Družby je najväčšia fontána v Bratislave. Bola postavená v roku 1980. Jadrom fontány je lipový kvet z nerezu o priemere 9 m s hmotnosťou 12 t, stojaci na pilieri uprostred kruhovej nádrže, ktorá má priemer 45 m.