Penzion a Vila PETKO

Nová Lesná 392 ( Zobrazit mapu)

Poloha

Objekty sa nachádzajú na hranici Dolného Smokovca a Novej Lesnej (lokalita sa volá aj Malý Smokovec ). Lokalita má veľmi dobrý prístup k vlakovej zastávke „Pod Lesom", vzdialenej cca 200m.

Príjemné a pohodlné ubytovanie vás zaiste uspokojí. Penzión PETKO ponúka 7 útulne zariadených izieb, z toho 1 dvojlôžková, 4 trojlôžkové a 2 štvorlôžkové izby. Rovnako príťažlivý je aj interiér penziónu. Každá izba má sociálne zariadenie (WC a sprchovací kút), je vybavená TV prijímačom so satelitom a chladničkou.

Celková kapacita penziónu je 22 lôžok, kde hostia majú k dispozícii jedáleň vybavenú kuchynkou.

Penzión je svojou polohou predurčený k aktívne strávenému oddychu, či už v letnom alebo zimnom období. Je ideálnym miestom dovolenkového pobytu najmä pre tých, ktorí v zdravej prírode vyhľadávajú pohodlie, pokoj, a uprednostňujú rodinnú atmosféru.

Relaxovať po lyžovačke či výlete môžete v blízkom motoreste, ktorý svojou ponukou z bohatého sortimentu slovenských špecialít slovenskej kuchyne uspokojí aj náročnejších gurmánov.

Necelých 100 metrov od penziónu sa nachádza zastávka autobusu a zastávka elektrickej železnice POD LESOM na trati Poprad – Starý Smokovec – Štrbské Pleso s možnosťou prestupu do Tatranskej Lomnice.


Srdečne vás pozývame do penziónu PETKO a tešíme sa na návštevu.

Popis

POPIS UBYTOVÁNI:

Moderný novopostavený penzión PETKO sa nachádza v atraktívnom prostredí vo Vysokých Tatrách a spĺňa všetky kritériá európskeho štandardu.

UBYTOVÁNÍ:

Villa Petko ponúka 11 priestorných a komfortne zariadených izieb.

– 2x 4-lôžková izba s balkónom
– 2x 3-lôžková izba s balkónom
– 1x 3-lôžková izba
– 1x 2-lôžková izba
– 2x 4-lôžková klimatizovaná izba s balkónom
– 2x 3-lôžková klimatizovaná izba s balkónom
– 1x 2-lôžková klimatizovaná izba

VYBAVENIE IZIEB:

Rovnako príťažlivý je aj interiér. Každá izba má sociálne zariadenie (WC a sprchovací kút), chladničku. Celková kapacita Villy je 35 lôžok, kde hostia majú k dispozícii spoločenskú miestnosť a 2 vybavené kuchynky. 

K dispozici jídelna s vybavenou kuchyní.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Penzión PETKO ponúka 7 útulne zariadených izieb.

– 1x 4-lôžková izba s balkónom
– 1x 4-lôžková klimatizovaná izba
– 3x 3-lôžková izba s balkónom
– 1x 3-lôžková klimatizovaná izba
– 1x 2-lôžková izba

VYBAVENIE IZIEB:
Každá izba má sociálne zariadenie (WC a sprchovací kút), je vybavená chladničkou. Celková kapacita penziónu je 22 lôžok, kde hostia majú k dispozícii spoločnú jedáleň s vybavenou kuchynkou.

Villa a Penzión sú svojou polohou predurčené k aktívne strávenému oddychu, či už v letnom alebo zimnom období.

Sú ideálnym miestom
dovolenkového pobytu najmä pre tých, ktorí v zdravej prírode vyhľadávajú pohodlie, pokoj, a uprednostňujú rodinnú atmosféru.

V blízkom okolí:

Hostia môžu v zime využiť blízke lyžiarske stredisko Kontrička (300m od penziónu) s lyžiarskym vlekom s dĺžkou 400m, ktorý je umelo zasnežovaný a pôsobí tam aj lyžiarksy inštruktor. Necelých 150m od Villy a penziónu sa nachádza zastávka autobusu a zastávka elektrickej železnice POD LESOM na trati Poprad – Starý Smokovec – Štrbské pleso s možnosťou prestupu do Tatranskej Lomnice.

Necelých 150m od Villy a penziónu sa nachádza zastávka autobusu a zastávka elektrickej železnice POD LESOM na trati Poprad – Starý Smokovec – Štrbské pleso s možnosťou prestupu do Tatranskej Lomnice. 

DALŠÍ MOŽNOSTI:


altánok na posedenie
– stolný tenis
hojdačky
– trávnatá plocha na rôzne hry a športy
uzamknuté parkovisko v cene ubytovania
wifi free
– zastávka bus 3 min.
– zastávka vlak 5 min.
– letisko 9 km


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


CENÍK UBYTOVÁNÍ 2023:

PENZION a VILLA PETKO
Cena izby za 1 noc

Dvojlôžková izba ... 56.00 - 74.00 EUR
Dvojlôžková izba obsadená 1 osobou ... 44.00 - 60.00 EUR
Trojlôžková izba ... 76.00 - 94.00 EUR
Štvorlôžková izba ... 88.00 - 108.00 EUR
Cena za lôžko ... 28.00 - 34.00 EUR
Miestna daň za ubytovanie ... 1.50 EUR
Silvester, Veľká Noc / osoba ... 40.00 - 55.00 EUR

Možnosti stravovania ... Vlastné stravovanie

Detské zľavy
Deti do 12 rokov 50 % zľava z ceny lôžka.
Deti do 5 rokov bez nároku na lôžko zdarma

Pobyt so zvieraťom nie je možný.

Aktivity

MOŽNOSTI OKOLÍ :

* motorest a další 3 stravovací zařízení (bohatá nabídka sortimentu specialit slovenské kuchyně)
* na trati Poprad - Štrbské Pleso je množství lyžařských vleků a sadačkových lanovek (upravené sjezdovky, lyžařský areál se skokanským můstkem, běžecké tratě), lyžařská centra (Štrbské Pleso - Solisko, Jakubkova luka, Tatranská Lomnica, Hrebienok, Jamy, Vyšné Hágy, Tatranská Lesná, Smokovec, ...)
* v blízkosti penzionu (nenáročný svah Kontrička s lyžařským vlekem v délce 400 m, který je uměle zasněžovaný v průběhu celé sezóny)
* 100 m od penzionu zastávka autobusu a zastávka elektrické železnice POD LESOM na trati Poprad – Starý Smokovec – Štrbské Pleso s možností přestupu do Tatranské Lomnice

VÝLETY - PŘÍRODNÍ ATRAKCE

* bohaté možnosti turistických výletů po tatranských dolinách a štítech - Národní park, Slovenský raj (s množstvím roklin a vodopádů), Dobšinská ledová jeskyně, Národní park Pieniny, Štrbské Pleso, Studenovodské vodopády, výlety lanovkou na vysokohorské chaty (Hrebienok, Skalnaté Pleso, Lomnický štít), náročnější výstupy se doporučují absolvovat s horským vůdcem

VÝLETY - KULTURNÍ A HISTORICKÉ PAMÁTKY

* Spišský hrad, Levoča, Kežmarok a další slovenské historické skvosty

V širokom okolí na trati Poprad – Štrbské Pleso je množstvo lyžiarskych vlekov a sedačkových lanoviek s upravenými zjazdovkami, lyžiarsky areál so skokanským mostíkom,a trate pre beh na lyžiach. Hostia môžu využiť lyžiarske centrá: Štrbské Pleso – Solisko, Jakubkova luka, Tatranská Lomnica, Hrebienok, Jamy, Vyšné Hágy, Tatranská Lesná, Smokovec a ďalšie.

Penzión svojou lokalitou uspokojuje nielen profesionálnych milovníkov zimného športu,ideálny je aj úplným začiatočníkom, či rodinám s deťmi. V blízkosti je nenáročný svah Kontrička s lyžiarskym vlekom v dĺžke 400 metrov, ktorý je umelo zasnežovaný počas celej sezóny.

Pobyt u nás je regeneráciou vašich pľúc. Okolie poskytuje bohaté možnosti turistických výletov po tatranských dolinách a končiaroch, kultúrnych a historických pamiatkach, ako je Národný park Slovenský raj s množstvom roklín a vodopádov. Stále príťažlivá je Dobšinská ľadová jaskyňa i Národný park Pieniny. Zdravotné, najmä dýchacie ťažkosti vám zmiernia prechádzky okolo trblietavej hladiny Štrbského Plesa. Na výlety sa môžete vybrať k Studenovodským vodopádom, vysokohorským chatám, lanovkou na Hrebienok, Skalnaté Pleso či Lomnický štít. Náročnejšie výstupy sa odporúčajú absolvovať s horským vodcom. V širšom okolí sa ponúka možnosť návštevy Spišského hradu, Levoče, Kežmarku a ďalších slovenských historických skvostov.